Den bästa vagnen!

Måste säga att det var väldigt lugnt ock skönt här hemma i helgen när jag och Elsa var själva. Vi låg i soffan och mös och tittade på film. Promenad i vårsolen i skogen och låg och mös lite till. Sedan kom Axel hem igen och inom en sisådär 4 sek så var alla hans leksaker utspridda över halva huset igen. Längtar tills hans rum blir klart så att en del av leksakerna kan flytta upp dit. Igår lackades golvet första gången av totalt tre. Sedan ska det "bara" sättas upp lister och två små väggar reglas och sättas upp så att det blir en garderob igen. Därefter lite målning och sedan är det nog klart. Nu ärjag sugen på att börja fixa i Elsas sum också. Hittade en jättefin fondtapet till hennes rum igår när vi va i färgbutiken. En rosa med fåglar och blommor!=) Här är det inget genustjafs utan det är blått i Axels rum och rosa i Elsas..

Igår va vi ute på en liten skogspromenad och Axel va jätteduktig och gick helt själv hela rundan runt, även fast jag fick gå och hämta honom någongång när en vattenpöl var extra intressant eller om han tog en annan stig än vad jag hade tänkt...Elsa åkte i den vanliga vagnen och det är så skönt att bara använda den. Syskonvagnen är pest och pina att gå med. Dom sitter som små sardiner och den väger bly!
Med min älskade vagn kommer man fram överallt!Vi har gått på snåriga stigar i skogen, på stranden i Falkenberg, ja nästan överallt och det har aldrig varit några problem att ta sig fram med den. Om man är i vagnköpatankar och vet med sig att man inte bara vistas på Stockholms fina gator så rekommenderar jag verkligen denna!!
En Brio Happy Duo, med lufthjul. Kostar ca 7000 papp och värd varenda krona!!!

Ha en bra dag!
Hejpåre

Ensamma hemma

Såg visst att det blev lite fel i stavning o missade bokstäver igår kväll. Men så går det ibland och speciellt när klockan är mitt i natten och jag borde ha sovit för längesedan. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt..=)En del ord sitter även ihop och det händer rätt ofta nuförtiden eftersom en liten marodör på ca 85 cm har pillat bort min spacetangent två gånger och därav funkar den så där....Kommer bli dyrt för honom det här när han fyller 15..mohhaha

Idag tyckte Axel att vi skulle gå upp vid 06.30 snåret men vi andra i familjen tyckte det va en mindre bra idé så han fick leka själv en stund innan vi andra klev upp. Frukost, dusch och sedan ut på en lång skogspromend i solen. Riktigt varmt var det så vi får hoppas att våren snart är på väg på allvar! Elsa satt i sjalen och mös medans Axel fick gå själv eller sitta på Fs axlar. Det va roligt tyckte han men vi va ute ca 1 ½ h så på slutet va han lite trött...I med lite lunch i magarna och lite sömn för braxe fax. (Vi kallar Axel för braxen..)
F ska imorgon åka Sollentunaloppet på skridskor och eftersom det börjar så pass tidigt så åkte han upp till Stockholm nu på eftermiddagen. Han tog med sig Axel också så att han får träffa faster Frida, som dom ska bo hos.

Så nu är jag, Elsa och Skorpan ensamma hemma. Känns lite jobbigt när Axel också skulle åka iväg över natten. Jag har bara varit utan honom två gånger sedan han föddes!Ena gången var vi på bröllop i Gävle och andra gången låg jag på förlossningen med Elsa...
Men det är ju samtidigt väldigt skönt att få lite ensamtid med mitt lilltroll. Bara ägna tid åt henne och ligga o mysa i soffan. Dessutom så kommer jag få sova lite längre imorgon och jag behöver inte ens laga middag ikväll!


Nu ska jag bara ta och njuta av lugnet med min egna lilla prinsessa! (Men jag tror allt att jag kommer sakna Axel imorgon eftermiddag och då blir det garanterat pusskalas!=))

Ha en skön lördag i solen!
Hejpåre

Monarins vara eller icke vara

Fredag igenoch jag sitter återigen med min godisskål i soffan. Det är liksom enda dagen jag äter godis påså man måste passa på. Idag är det dock lätt att avstå eftersom det va F som plockade och därmed är det mest äckliga godisar..Tråkigt för mig men bra för min viktnedgång!

Så nu har även den nya prinsessan fått ett namn, Estelle. Jag personligen tycker att det va ett jättefint namn och modigt att dom vågade ta ett mer icke traditionellt namn!
Sen blir jag så sjukt trött på alla bittra republikaner som absolut måste utatala sig dagar som dessa. Hur sjukt synd det är om detta barn osv osv. Ingen religionsfrihet har ju varit rätt hett idag. Men hur mycket religionsfrihet har en dotter till en präst, till en imam (stavning) osv ni förstår nog vad jag menar. Visst kan dom byta religion men kommer detta accepteras..
Det roligaste va ju ur Debatt igår när någon satt och jämförde prinsessan och trillingar födda av en somalisk mamma i göteborg som var hemlös. Att det var så himla orättvist att lilla Estelle föds med guld sked imun och att dessa trillingar inte ens har något hem. Ja, det är jättehemskt jag säger inget annat. Men är det då inte orättvist att mina barn lever i en villa, har eget rum, får tre mål mat om dagen, får nya hela kläder osv?Det ser ju så ut för de flesta barn i Sverige mer eller mindre...Vidare ser ju faktiskt samhället ut så att det är klassskillnader och så kommer det troligtvis vara i Sverige i framtiden också såvida vi inte blir en kommuniststat.

Man kan även diskutera monarkins vara eller icke vara. Men som det ser ut idag är det ju faktiskt svenska folket som har röstat fram en riksdag och dessa väljer att inte ta upp frågan om monarkins vara eller icke vara . Därmed är det demokratiskt framröstat så inget mer av det tjafset tack!
Personligen tycker jag att det är en fin traditon vi har i Sverige. Vi vet nog egentligen inte hur mycket pr kungafamiljen egentligen gör. Men ser man till utländsk media är dom ju rätt omtyckta! Skulle det vara val idag om monarkin skulle finnas kvar så skulle jag rösta för att den ska leva vidare, förlegade traditioner till trots.

Så nu fick jag det sagt!Dags för sängen.
Hejpåre

Prinsessbebis

Halloj allihopa!
Gårdagen gick ganska så bra..Inte så mycket städning dock och ingen långpromenad..Men vi va på bvc och mitt lilla troll vägde nu (för den som nu är intresserad) 5065g! Hon växer som hon ska så det är skönt. Då vet man att hon får i sig tillräckligt med mjölk och att den innehålller näring.Skönt!

När vi sedan kom hem så sov lillan i sin bilstol och Axel ville mysa så vi satt i soffan och somnade sedan..oopps. Men idag har jag tagit igen det med att både städa och gå på långpromenad med Skorpan. Det är ju så skönt med vårvärmen och att det mestadels är barmark överallt. För övrigt så började vi dagen med att följa nyhetsrapporteringen om prinsessbebisen. Det bor en liten liten rojalist någonstans inom mig som vid dessa tillfällen kommer fram..=)För det mesta så bryr jag mig inte så mycket men nu blev man allt lite rörd när Daniel höll i presskonfreansen imorse!Kanske är det för att jag själv fick barn för mindre än två månader sedan så man vet ju hur det känns. Men efter att ha sett den presskonferansen ca tusen gånger och en massa experter analysera sönder om vad hon skall heta så stängde jag av och gick ut i solen. Man får ju faktiskt veta vad hon heter imorgon så jag tror jag överlever tills dess..;)

Ha en bra kväll!
hejpåre

Bvc idag

Oj, vad gott det va med semlor igår!Axel hade en sån tur att det fanns minisemlor eller kaffesemlor som det heter egentligen, så han fick en alldeles egen semla. Det tyckte han va väldigt smarrigt trots att han precis ätit middag!
Två stora och en mini


När han sedan skulle gå och lägga sig så ville han inte riktigt sova och om det berodde på att han smällde i sig semlan precis innan med allt socker eller om han bara va pigg låter jag vara osagt..Men efter ett tag så slöt han sina ögon och sov nästan hela natten innan han kom nerkrypandes under mitt täcke.=)

Idag är det dags för bvc och Elsas första läkarbesök efter att vi kom hem från bb. Så dagen för henne började med ett bad. Jag är lite noga med att barnen ska bada innan bvc. Lite löjligt egentligen för hon är ju inte direkt smutsig men det känns bra att hon är ren när hon ska visas upp för läkaren och bvc tanten. Nu är våran bvc tant väldigt snäll så jag tror ju inte att hon bryr sig men ändå...
Idag följer även F med dit eftersom när det är läkarbesök så brukar det vara ganska så stressigt. Snabbt in och snabbt ut, typ. Och eftersom Axel inte tycker om att va på bvc och skriker och bara vill att jag ska bära honom så är det skönare att även F följer med och tar hand om honom när Elsa ska undersökas. Fattar inte varför han är sån på bvc men det blev betydligt värre efter ettårskontrollen med läkarundersökning och sedan en spruta i varje lår. Han tyckte nog att det va väldigt traumatiskt. Men nu ser jag det som lite terapi när bara Elsa ska vägas och mätas, bara komma dit och leka och inget annat.


För övrigt så håller jag på att städa i huset. När man har två barn och är hemma själv så får man liksom se det som ett dagsprojekt. Jag har än så länge städat undan på övervåningen, slängt in en tvätt i maskinen och bytt lakan. Får se hur mycket jag hinner idag helt enkelt. Sedan måste ju Skorpan ut på promenad och jag har lite dåligt samvete för henne idag eftersom det inte blev någon långpromenad igår.Återstår och se hur detta kommer att gå ihop sig!=)

Ha en bra dag!
Hej påre

Semledagen!

Nu är Semledagen här och man kan äta semlor "lagligt". Nu har ju jag redan ätit tre semlor iår men det är ju idag det räknas!Förra året så fick vi inga semlor denna dag eftersom jag var lite sent ute och det va helt slutsålt. Men i år så!
Jag är värd att få trycka i mig en semla idag eftersom jag ramlade igår när va ute och gick så idag är jag helt blåslagen. Kan knappt lyfta armen eftersom den är så mörbultad.Kanske ska skaffa sådana där tantbroddar när jag ändå ska ner till centrum...

Annars händer det nog inte så mycket idag. Ska ringa till mitt sommarjobb och bestämma vilka veckor jag ska jobba!Jag längtar!=)

Ha en bra dag
hejpåre

Fredag då

Jahapp, började dagen lite lugnt. Promenad efter lunch i solskenet. Hem och äta lite frukt och sedan ta entupplur i soffan med Axel. Sedan veckohandla med båda barnen själv...pust!!!F va hos en kollega och hjälpte till med att bära gipsskivor och när jag o barnen kom fick Axel leka med sin kompis och vi vuxna drack en kaffe. Nu va det sent och Axels mage kurrade och då blir han på så där lagom roligt humör...Men med en frusen pommes frites i hnden så vart han nöjd. För en stund iallafall...Nu är det soffan med godis och cola.

Cancer är en jävla skit sjukdom!!!Min farfar dog i det 1995, min farmor dog i det för fem månader sedan och nu har en till drabbats i min familj och det är bara skit!!!Hatar det!!!

Älskade sjal!

Igår va en mindre rolig dag. Axel va trött och grinig och inte på humör. Elsa ville bara vara nära nära sin mamma.Men som tur så äger jag en sjal och det underlättar väldigt mycket! Jag har en baby björn också och den är bra när barnet är vaket och/eller när det är bra med snabb i  och ur "lastning". Som tex när vi va på Ikea för någon vecka sedan. Då är babybjörnen toppen. Men när man går  här hemma och ska bära en längre tid då är sjalen oumbärlig!!!

När Axel va bebis kunde vi gå långa promenader i skogen när det va mycket snö när vi hade sjal och det hade inte varit möjligt om vi bara hade haft vagnen. Min sjal fyndade jag på tradera endast använd tre gånger. Ett tips om man ska köpa där är att man får ut och titta varje dag och sedan hålla koll på budningen för dom går åt som smör i solsken där!

Ha det bra
hejpåre

Tänder och kärleksdagen nr.1

Denna alla hjärtans dag började ganska så segt. Brukar komma ut på promenad vi elva snåret sisådär men vi kom inte iväg då..Det kom en massa andra saker ivägen. Som tex en massa lek med Axel och Skorpan och även med båda två tillsammans. Skulle pröva en del övningar från Olga Rönnbergs "mammaprogram" men jag höll för det första på att dö. Med tanke på att jag har varit gravid i 18 månader under en tidsperiod på ca 25 månader så har jag inte så starka bålmuskler. Enligt Olga så ska man vänta 6veckor efter förlossning innan man kör på helt. Men det är ju på söndag så jag prövar bara lite nu..Puh där slapp jag undan..=)
Dessutom så när man ligger där på golvet och kör plankor så kommer Axel och sätter sig på ryggen. Klarade jag inte det så bra innan så går det ju lite sämre med honom på 13kg på ryggen...

Vid tre snåret kom vi ut iallafall och idag så tänkte jag att vi skulle gå ut i skogen här brevid så Axel skulle få gå själv och att jag skulle få nöjet att bara dra ut enkelvagnen med Elsa i. Det gick trögt dock eftersom Axel bara ville springa iväg hem igen för att leka med snöskyffeln. Tillslut fick jag bära honom till skogen, putta vagn och hålla en hund i koppel..puh. Väl i skogen gick det bättre om än långsamt så gick det framåt. Efter stund kom grannen med deras hund och sa att dom skulle ta en längre sväng så Skorpan kunde få följa med om hon ville, och det ville hon!

När vi kom hem från skogen skottade och sopade vi uppfarten, vilket är lättare sagt än gjort med en ettåring som rymmer ut i vägen hela tiden och en bebis som vill att vagnen ska röra på sig. Dessutom pratade jag i telefon med pappa och fixade präst till dopet. Men som tur är så kan man ju göra flera saker samtidigt!=)
Vi åkte sedan lite pulka och sparka lte boll för att glädja barnet och den nu hemkomna hunden. När F sedan kom hem åkte jag ner till centrum för att köpa kort och kuvert till våra inbjudningskort till dopet. Väl hemma blev det tacomiddag (ja, jag vet mitt på en tisdag, helt galet!)Bad för Axel och rakt ner i säng. Han har nämligen varit sjukt gnällig nu på eftermiddagen. Hela 4 tänder är på väg upp. Lite extra kinkig och dreglig är han då.

Allt lugna ner sig och jag satte mig för att skriva 22 inbjudningskort för hand..Men både Axel och Elsa har varit kinkiga och har inte velat sova som dom ska. Varför är det alltid så när man väl ska göra något?Nåväl, har tryckt i Axel lite Alvedon nu så jag hoppas att han får sova. Nu har jag iallafall skrivit 5 inbjudningskort och jag har helt ont i handen!Fortsätter nog imorgon och då får jag nog skriva lite då och då när jag får tid under dagen för annars kommer det inte att gå. Det ska ju bli snyggt också!

Hoppas att ni har haft en trevlig dag med eran käresta! T.o.m jag har fått en alla hjärtans dag present och det är inte illa för att komma från F!Men I like it!

Nu blev jag väldans trött!
Hejpåre

Soligt!

Då var det måndag igen och lugnet har lagt sig. Just nu sitter jag framför nyhetsmorgon med två sovande barn brevid mig. Axel är täppt i näsan så han sover nog lite dåligt på natten så han va väldigt trött nu på morgonen och somnade i mitt knä. När han har vaknat så ska vi ut i det fina vädret på promenad.
LIlla Elsa fick börja dagen med ett bad eftersom hennes blöja hade läckt en massa nu på morgonen och därmed blev det bad och senare tvätt av lakan. Men så kan det bli ibland med bebisarna.

Helgen då. Mamma, Pappa och Skorpan kom hit i lördags kväll. Vi åt en god middag och därefter så satt vi i soffan och åt choklad och två sorters chips som dom hade med sig. Dessutom så hade dom med sig en riktig lyxfrukost med två sorters bröd, 5 olika pålägg, två sorters ost, oboy, youghurt och juice. Så söndagen började bra kan man säga! Efter frukosten så blev det en promenad här i hålan och ner till parken för att mata dom hungriga änderna. Efter pulkaåkning i våran trädgård och lite fika så vände mamma och pappa hem igen. F åkte iväg för att åka skridskor och vi andra låg och vilade och tittade på längdskidor. Elsa hade dock lite ont i magen så hon ville bara vara i någons famn hela eftermiddagen och kvällen. Jobbigt för både henne och oss. Men nu verkar det ha släppt och hon är som vanligt igen.

Ha en trevlig dag i det soliga vädret!
Hejpåre



Lördag

Japp, klockan är nu halv ett och jag har redan hunnit med att stor städa huset (inte källarn dock för det är inte mina domäner), tvättat en maskin tvätt och fått i Axel lunch. F har varit ute på promenad med båda barnen så jag kunde städa ifred. Skönt!Man hinner med så mycket mer på dagarna när man har småbarn och går upp i tid på morgonen.

Nu återstår det att bara duscha och sedan kan jag ta det lugnt resten av dagen och invänta mamma och pappas ankomst vid sju ikväll.Mamma ärså snäll att hon har lagat mat som hon tar med sig. En favorit dessutom, Maddes falska viltgryta.Mums!Kanske ska ta och baka en morotstårta också för det vore ju smarrigt att ha tills imorgon!

Ha en bra lördag!
Hejpåre

In Time

Hoppas du har haft en trevlg fredag!Dagen hos oss har varit rätt så slapp. Förutom F då som har slipat golvet i Axels rum. Det blev så himla fint. Nu ska det bara lackas så är det klart. Skulle vilja vitlacka det egentligen men det känns inte så optimalt i ett barnrum dock..
När slipen skulle lämnas in passade vi på o handla lite eller ja, jag handlar och F går bakom och knuffar vagn.

Körde lite middag på det, Axels nya favorit pommes frites. Dom är ju så lätta och hålla i när man äter. Är dom lite för hårda så tar han bara in den i munnen och pressar ut innehållet och spottar sedan ut "skalet"..sötnöten=)
Ett bad för lille Brax bidde det eftersom han somnade i soffan igår så vart det varken bad eller tandborstning igår men så kan det va ibland!

Parkera sedan i soffan framför På Spåret, det är obligatoriskt en fredag!!!Följt av filmen In Time med Justin Timberlake och Amanda Seyfride. Den va ganska så bra faktiskt. Lite lagom action i min smak!
Nä, nu ska vi nog ta och sova för imorgon väntar allt damm som lagt sig i huset från slipningen på att bli borttaget och därefter kommer mina päron och min lilla Skorpis!=)

Hejpåre

Ny dag!

Jahapp, vad ska vi hitta på idag då? F slipar golv i Axels blivande rum. Det låter så högt härnere på undervåningen att jag knappt kan tänka...Vi kan ju liksom inte va ute på promenad hela dagen lång. Skulle kunna fixa inbjudningskort till dopet iapril men det förutsätter ju att prällen ringer tillbaka och bekräftar att han kan det datumet som är sagt. Annars måste vi hitta ny präst...

Får se vd vi hittar på helt enkelt!
Ha en bra dag!
Hejpåre

Nu var det dags!

Nu var det även dags för mig att börja blogga. Frågan är hur kul den kommer att läsa med tanke på att mina dagar som föräldraledig ser väldigt lika ut. Eller gör dom det?Det återstår att se helt enkelt!

Är ju som sagt föräldraledig för tillfället. Har varit det dom senaste 16 månaderna och kommer att vara det kommande 12 månaderna också.  Shit va länge jag har varit hemma nu. Hur ska jag klara att komma ut i i det verkliga livet sedan? Men det är lååång tid kvar så det behöver jag inte att oroa mig för just nu. Nu får jag bara ta och njuta av min nu månadsgammla bebis Elsa och storebror Axel på 16månader. .

Dagarna ser just nu ut så här: Om jag har tur så får jag ligga och dra mig i sängen till åtta någongång. Jag går upp och byter blöja på båda barnen. På med fleecetröja och tofflor på Axel eftersom vi inte direkt har medelhavsvärme inomhus...Ner och sätta sig och mata det lilla barnet framför Nyhetsmorgon. Sedan lite frukost till mig och det stora barnet. Fram till lunch chillar vi. Sover en stund, kollar Efter Tio och leker. Lunch för alla parter. Sedan ut på promenad och leka i någon trevlig lekpark. Dock lite svårt eftersom det inte finns någon trevlig roligt lekpark i denna håla...Men men när vi åkt rutschkana en sisådär tusen gånger går vi hem o äter en frukt. Därefter är det eviga plockandet igång här i hemmet. Plocka, plocka,plocka....Tvätta lite osv...Vid 17 snåret (Ibästa fall) kommer fadern till barnen hem och då lagar jag mat och familjen äter. Axel vill sedan badas och få pyjamas på kroppen och välling i magen och därefter sängen.
Därefter soffan för att se på tv och sitta vid datorn.

Ja, så ser det ut i stora drag men med olika variationer. Det är alltid någotsom ska göras och barn som inte sover när dom ska osv...
Hunden då tänker du nu då..Men hon är hos min mamma och pappa för tillfället men anländer till hålan på lördag!Som jag har saknat min lilla puppilainen nu!Nu har hon varit på kollo ända sedan oktober men nu är det dags att återvända hit igen!=)

Nu är det nog dags att stämma dejt med kudden!
Hejpåre

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0