Det drar ihop sig

Ja,nu är det inte så långt kvar till dopet.Mycket har fixats, klippt Axel, varit på dopsamtal o bestämt psalmer, pratat med hon som ska sjunga, skrivit "program" osv. Mamma har skrivit ett schema på vad som ska göras inför dopet med början imorgon. Bara inhandling av saker till smörgåstårtan min svägerska ska göra på fredag. På fredag blir det fotograf,  handla blommor o duka osv. Läget är under kontroll!
Idag har vi varit hos bästa sara o ätit rabarber o hallonpaj. Axel tyckte det va supersmarrigt! Han fick även dricka saft ur ett vanligt glas och han ville bara ha mer..om det berodde på att han va törstig, tyckte saft va gott eller bara va roligt att dricka ur vanligt glas förtäljer inte historien men troligtvis dom två sista  alternativen...
Ne,nu ska jag läsa lite o sen sova.
ha det
hejpåre

Nära döden upplevelse!

Ja,morgonen idag började med en riktig nära döden upplevelse milt sagt. Jag höll på att damma och o ena fönstret va det lite spindelnät precis som det kan va om man inte dammat på två veckor. Alltså  typ tre trådar. Men så lyfte jag bort en blomma som låg där och bakom satt den största,fetaste spindeljävel jag sett. Ja är livrädd  för spindlar och jag skrek nog så högt o länge att jag tror att alla grannar som inte vaknat än vaknade. Freddy kom uppspringande och frågade va det va, jaha bara en spindel. Eftersom han tyckte att det "bara" va en spindel så fick han äran att döda den.Så regnar det nu så skyll på honom!
Det va en såkallad höstspindel o dom lever alltid i par.Vi hittade en (o dödade) i höstas så jag har bara gått o väntat på att jag skulle hitta dess partner o tadaaaa där va den! Tur jag inte va hemma själv för då hade jag fått ringa hem Freddy alternativt polisen.
Resten av dagen: storstäd, jag åker ju imorgon o jag hatar att komma hem till ett smutsigt hus, tvätt,lek inomhus o på lekpark,promenad, middag, kikat världscupen i dressyr, bolibompa, maraton i barnbad och nu sover båda barnen här brevid mig!
Nu ska jag passa på att läsa lite!
ha det
hejpåre

Världscupen

Hela helgen lång är det världscupen i dressyr o hoppning på tv och det passar ju utmärkt när det är ett sånt pissväder ute. Idag vet jag inte riktigt om det har snöat eller regnat ute..Antar att det är det som kallas snöblandat regn. Såg att inlägget från igår vart lite knasigt men jag blogga från mobilen för första gången..=)
Fick en tidig födelsedagspresent från min kära sambo, en rosa nokia n9! Nu vankas det snart middag o sedan lite fredagsmys med film o godis. Måste försöka se Anton i Lets Dance först bara..;)
Ha en bra fredag!
hejpre

Halloj där!

Nu har det!!gått fasligt långt sedan jag blogga sist..Men det har nog inte hänt sådär fasligt mycket heller. Igår va jag o red på Leikur,som vanligt på onsdaga.Så himla tyst och skönt att få komma ut på landet o sniffa häst!
Men nu dröjer det några dagar tills nästa gång för på söndag åker jag,barnen o Skorpan ner till mamma o pappa. Dopet är ju nästa vecka så jag åker ner för att hjälpa till. På måndag ska jag träffa prästen o gå igenom dopet. På fredagen blir det fullt upp, först ska barnen fotograferas hos en fotograf.Sedan bär det av för att köpa blommor, duka i bygdegården o göra smörgåstårta m.m.
Men det är nästa veckas bekymmer..Nu ska vi åka o handla!
hejpåre

Jahapp

Nu var det länge sedan jag skrev här men så kan det gå. Förra helgen alltså över påsk var vi i Uppsala och hälsade på. Men först stannade vi till i Stockholm på födelsedagskafferep. Väldigt trevligt va det men man får ju lite prestationsångest inför sitt egna kalas när det är en konditor som har bakat. Men det va väldans gott, lite för gott.;) På påskaftonen tog vi en liten promenad med betoning på liten eftersom  det var snorkallt och blåste isvindar. Så det vart mest en tur till närmsta lekpark så Axel fick leka av sig lite. Dagen följdes ju såklart av påskmiddag och en massa massa godis. Påskdagen åkte jag, Elsa och Skorpan ut till Hökebo för en fika och mycket barnprat..=) Hade jag inte behövt åka hem så hade vi nog kunnat prata på hela dagen lång tror jag!


Vi åkte hem till våran lilla håla tidigt på måndags morgonen så vi skulle hinna handla och göra lite trädgårdsarbete innan kvällen. Resten av den här veckan har varit rätt tråkig eftersom det har ösregnat.Så vi mest varit inne och tagit det lugnt. Det märktes på Axel att vi hade varit borta för han va väldigt lugn och stillsam hela tisdagen. Vi satt i soffan och mös till filmen Rio.

Nu är det helg igen men den blir nog väldans lugn eftersom F är på träningsläger i Motala, åker tidigt på morgonen och kommer hem sent på kvällen. Ska nog försöka komma ut på en långpromenad iallafall men det är ju mycket roligare om man är två som är ute och går..Axel är inte så rolig att prata med. Eller man förstår inte riktigt va han säger rättare sagt..=)

Ne, nu ska jag nog ta och fixa med lite städ och tvätt som väntar. Måste ringa till Tele2 idag också för att fixa ett mini simkort till min nya telefon också, det kan bli kul...

Ha en bra dag
krampåre


Helgen som va

I lördags så stack vi iväg in till stan ganska såå tidigt för att slippa den värsta anstormningen av människor i affärena. Jag hittade allt som jag hade planerat att vi skulle köpa till barnen och till mig själv i klädväg. Vi hade lite tur också när vi skulle köpa skor till Axel för Stadium hade 25% på allt. Bra där! Vi va hemma lagom till lunch och åt lite korv med bröd. Efter lite vila gick Axel o F ut och grävde upp en kompost medans jag och Elsa gjorde efterrätt. Den blev väldigt god! Jag kokade frysta hallon och björnbär med en skvätt vatten och ca 2 msk socker tills det blev syltaktigt. Sedan vispade jag ca 1dl grädde med lite florsocker i. När jag vispat det lite lagom hårt hade jag i ca ½ burk kesella vanilj och vispade. Lägg "sylten" i ett glas och toppa med vaniljgrädden. På kvällen vart jag väldans trött och gick o la mig tidigt.

Igår gjorde vi inge särskilt på förmiddagen. På eftermiddagen var jag ute och red på Leikur och det gick väldans bra med hans tölt den här gången. Nu har jag kommit underfund med hur han funkar och hur mycket han orkar osv. Kanske tävla lite!? Men vart tog våren vägen?När vi va ute och red började blåsa upp rejält och snöade sidledes.När jag kom hem frös jag rejält så det va bara att hoppa in i en väldigt varm dusch och sedan lite middag på det. Därmed vart jag väldans trött idag igen och la mig och läste redan vid 21.

Idag har vi varit på bvc och vägt Elsa. Hon fick även sina första sprutor och det va ingen höjdare tyckte hon...Nu får vi bara hoppas att hon inte får någon feber! Att ligga o febervaka på natten är ju ingen höjdare...Kommer aldrig glömma när jag vaknade en natt förra året och Axel va alldeles glödhet. 41,2 C hade han så vi fick ringa sjukvårdsupplysningen. Ut o stå på balkongen mitt i natten och sedan ligga i sängen med våta handukar för att sänka febern.Det va inge roligt alls..=(

Efter bvc fick vi åk in till stan igen eftersom en tröja jag köpte hade en insydd tråd mitt på magen så att det såg ut som en fläck...Såklart hade dom inte kvar den tröjan i den storleken så jag fick välja en annan tröja istället. Vart även in på H&M en sväng och dom hade ju lite rea kvar. Fyndade en tröja och en mössa till Axel, två par strumpor, två mössor och en body till Elsa för 179kr!!Bättre kan det ju inte bli!=)

Nu blir det nog rätt lugnt resten av dagen. Elsa va lite grining för tag sedan, mer än vanligt eftersom hon knappt är grining. Men jag skyller faktiskt på sprutorna där...

Ha en bra dag!
hejpåre

RSS 2.0